malinkraft.blogg.se

Höst-tankar och tänder

Kategori: Allmänt

Måndag igen, både vardag och helg går hemskt fort nu tycker jag! Jag ska väl dock inte klaga, det känns troligtvis lite kämpigare för många som börjar sina jobb igen efter semestern. Hursomhelst, det börjar närma sig augusti och detta betyder att det är lite drygt två månader tills Signe fyller ett, och då minsann är det höst!
 
Sommaren försvinner förbi snabbt och fortfarande är listan på saker att göra lång. Jag ska nog faktiskt ta och beställa hem ett fönster till övervåningen, en ytterdörr och ett smalt fönster att sätta bredvid, nu ikväll. Det lär väl kosta skjortan men för att komma nånvart behöver vi ju börja nånstans!
 
På tal om att börja så har äntligen Signes första bissing börjat kika fram. jag hade just förlikat mig med tanken att hon var född utan tand-anlag men jag hade visst fel. Skönt det! Förutom tänder så ska hon resa sig mot allt nu, klättrar runt och stånkar och kämpar och så släpper hon plötsligt och drösar i golvet. Tokfia. Klappa händerna och vinka är annars kul att göra!
 
 
 
Mwepp, som sagt listan är lång så här kan jag inte sitta! Idag har jag varit iväg och hämtat en extra bil då pickupens bromsar gett upp, matat brorsans kissekatt, handlat mat och köpt ogräsättika och haspar samt nya fönsterlås, målat om skoskåpet, putsat fönster, lagat mat och förutom det gjort allt det vanliga, dvs skött om hönsen, matat/roat/sövt/gosat med bebis. Jag har slängt ut en förfrågan om någon vill köpa vårt matsalsbord också, vi har väl kommit fram till att vi har för litet utrymme för det stora bordet helt enkelt. 1500 spänn om nån är sugen! 
 
 
 

Trött!

Kategori: Allmänt

Det var då själva f.... Ska inte fiber gå undan? Nu har vi 30 ner, men vi betalar för 100/100. Nåt måste vara fel. Jag började ladda upp bilder till Fujidirekt för framkallning för typ en timme sen, nu är det en sisådär 50 bilder kvar. Av 327. Fatta att det går långsamt då. Klockan är tjugo i ett och jag kommer inte komma i säng innan Signe vaknar för sin flytt till vår säng, blir en natt med sömn på sidan det hör jag det. Har dessutom hunnit bli hungrig igen, såhär sent är jag aldrig uppe.
 
Slut på gnäll!

Höns i hönshuset

Kategori: Allmänt

Nu har vi haft våra små fjäderfjuttar i ett par veckor, de är snart tre och fyra veckor gamla och trots att en del är mindre än de övriga och har ganska mycket dun kvar så börjar de få sina fjädrar nu. De ser inte lika duniga och gulliga ut längre utan snarare ganska skabbiga och ruggiga hehe.
 
Här är hönshuset på avstånd.
 
Här har vi precis ställt in dom i bilen, jag kände mig manad att ta ett kort på dom allihop ifallde inte skulle överleva bilresan hem av någon anledning, men det gjorde de såklart allihop!
 
De första dagarna bodde de i ena hörnet av hönshuset.
 
 Sen fick de fritt spelrum...
 
Men hur mycket yta man än kan springa på är det ändå tryggast närmast polarna.
 
 Efter en vecka i Örbytorp blir en del lite modigare...
 
På bilden har vi Radagast, med vita prickar bakom ögonen, till vänster. Sen står lilla Kakan och stirrar på den vite som jag misstänker är en tupp, bakom Kakan står brungråa Pytte. Kakan och Pytte är minst i gänget.
 
 Vid soligare dagar öppnar jag luckan ut till kycklingträdgården, en hönsgård i hönsgården för små pippis som inte får gå vilse i det höga gräset! Det är dock väääldigt läskigt ute!
 
 Signe kollar så att allt går rätt till.
 
 När de vuxit till sig och fått fjädrar helt och hållet får de denna ytan att lattja på.
 
 Utifrån ser det ut såhär just nu (observera att den även funkar som rastgård för bebisar)
 
 Shitmajgaaad, det här är ingen barnlek, tycker denna pöna.
 
 I onsdags eftermiddag kikade de dock ut en stund!
 
 För tillfället ser det ut såhär inomhus... Nätgrinden gjorde Anders för en 7-8 år sedan, smidigt att kunna återanvända, slängde bara på ett lager färg innan jag skruvade upp den.
 
 Sittpinnarna används inte än men när de far upp där får vi hänga upp lampsladden så de inte får tag i den på något sätt. Tanken är att större delen av skiten ska landa i "skitgropen" så vi kan skyffla ut den genom luckan från baksidan. När de blivit större byter vi nätet mot kompostgaller dessutom.
 
 Här är redes-delen, som nu mest fungerar som förvaringshylla. Fodertråget och vattenautomaten används inte än då de är för små fortfarande, men om några veckor så! Det ska ju såklart in strö och halm i redena samt en stege upp ska de få också, oroa er inte :) Latrinhinken/fodertunnan köpte jag av han vi köpte kycklingarna av, mycket smidig.
 
 Såhär sover de små grynen, fjäderhög!