malinkraft.blogg.se

Svettigt värre!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit ute och grävt lite igen. Det går inte så fort med mitt lilla hönsgårdsprojekt men det går iallafall framåt, och Rom byggdes inte på en dag heller :)
 
 
Här har jag grävt mina sista tio meter!
 
 
... och NÖJD med det! Nu är det läge att snurra ut igen och fortsätta. Behöver även åka till Skara och se om jag kan lokalisera Crescent-återförsäljaren där. Har fått ett häftstift i höger framdäck på barnvagnen vilket resulterat i totalkvaddat däck, tråk!

Oreda!

Kategori: Allmänt

Jag tror det är dags att ta upp det där med organiseringen igen! Inte för att jag slarvat med det, nejdå inte alls egentligen. Men de senaste dagarna har det varit en del ute-arbete och det som ska göras inne har bara blivit liggande. En tvätt som togs in när det började regna ligger i en hög, en annan tvätt som togs in igår kväll ligger på den högen. Det står en hel säck med brännbart i ett hörn. Grejer jag rensade ut ur den gamla byrån innan jag eldade upp den står på matsalsbordet, för att vi helt enkelt inte har någon plats att göra av det.
 
För att inte tala om att det fastnar skit under fötterna (strumpor existerar inte på hemmaplan för min del när vi gått in i maj) för varje steg man tar. Damm, grus, kattmat, sågspån. Blä! Inte är det fräschare av att efter snickarns besök på övervåningen så ligger det små högar av skit som trillat ner mellan takbrädorna. Dammsuga, ja!
 
Jag får spader på soffkuddar som liksom viker sig runt sin egen axel söm! Dynan på schäslongen kanar alldeles för långt ner mot fotänden och kudden vid ryggstödet ser ut som en halvtom säck potäter. Fjärrkontroller och spelkontroller ligger överallt hela tiden och ligger kvar tills jag plockar upp dom. Glasen från gårdagens tidiga middag står kvar här på vardagsrumsbordet, och min kaffekopp från alldeles nyss. En vattenflaska. En gammal tidning och en räkning. Ritblock och pennor.
 
Hur ska man göra? Det bästa vore ju att varje gång man går från ett rum till ett annat så tar man med sig något som (duuh) ska från det ena rummet till det andra. Står det glas i vardagsrummet, ta med dom till köket när jag är på väg till toaletten. På toaletten ligger en tröja som kan slängas ner i tvättkorgen i tvättstugan när man ändå ska dit och hämta nåt.
 
Hur applicerar jag detta tänk på övriga medlemmar i mitt hushåll? :)

Grå onsdag

Kategori: Allmänt

Lite grått idag minsann, det var det även igår morse men dagen och kvällen bjöd ju på toppenväder ändå. Vid sextiden begav jag mig ut och grävde i 2,5 timme. Känns lite i ryggen idag må jag säga, all denna sten i backen plus min mycket ergonomiska teknik gör minsann sitt till!
 
Idag kommer eventuellt mormor och morfar en sväng och kikar på nya taket! Yes, det är klart! Känns hemskt gött må ni tro! :) Jag ska ge mig ut med kameran och fota lite och visa skillnaden, det blev sannerligen ett helt nytt hus. Det finns en del trädetaljer som undertecknad ska hänge sig åt så fort tillfälle (och eventuellt barnvakt) ges. Måla måla måla!
 
Nu ska jag ta och slå in ett litet paket till ett visst kalas nästa vecka :)