malinkraft.blogg.se

Forever.

Kategori: Allmänt

 

'Cause we are gonna be, forever you and me.

You will always keep me flying high in the sky of love.

 

Måndag igen.

Kategori: Allmänt

Då vart det måndag igen då, veckorna går så fort! Denna veckan lär väl dock sega sig fram rejält med tanke på vad som väntar till helgen (förhoppningsvis, ett papper är på vift som jag verkligen hoppas kommer tillrätta snart!). Jag har suttit och ringt lite samtal nu inför tillträdet till huset och det är mycket man ska pyssla med alltså... Men det är kul! :)

Om 1,5 timme ska vi bege oss på färg-jakt. Det blir ommålning i vardagsrummet så jag ska köpa nån färg som inte gör att befintliga tapeterna släpper hehe, fingers crossed, samt lite målarsoda och grejer. Kommer med all säkerhet slinka med nån skrapa och färg till farstubron som jag är sugen på att fixa till snabbt.

Bara om höns.

Kategori: Allmänt

Jag har alltid velat ha hönor när jag "blir stor" och bor i hus. Bejb delar min höns-dröm och när vi kommit i ordning med vårt eget boende ska vi låta den urblåsta ladugården bli bla hönshus på nytt. Jag är barnsligt förtjust i hönor med pälsbeklädda fötter och har fram tills idag haft Silkeshöns högst på listan, men nu har jag fallit för sorten Brahma.


Brahman kan bli upp till 75 cm hög men trots sin storlek är det väldigt ovanligt att den blir aggressiv. Tvärtom vill den gärna vara med i trädgården och även sitta och mysa i knät på husse och matte ;) Det är den enda hönsrasen som har rovdjursblick, vilket skär sig lite mot beteendet, men oj vad fina dom är!

 

 


Brahma.


Tyvärr är det
så att Brahman inte lägger så mycket ägg som vi önskar, med ett ungefärligt antal på 150 ägg om året (och då är det en del som går till spillo då Brahman är både tung och klumpig) så får vi kanske se till den faktorn istället. Orpington är en annan ras som är både bulliga och fina samt lägger mycket ägg, rasen finns även i en dvärgvariant som inte kräver lika mycket utrymme (och framförallt inte lika mycket utrymme som en Brahma hehe).


Orpington.