malinkraft.blogg.se

TermaTech TT20RS

Kategori: Allmänt

Jag trodde att det var många gångar i kakelugnen som satt uppe innan, men Anders säger att det bara var en enda rökkanal uppåt, vilket är lite fusk i en kakelugn då det inte alls ger samma värme som om det vore flera. Jag pratade med en kakelugnsmakare här i trakten under sommaren, och då räknade jag med att man byggde upp den på riktigt sätt, med flera kanaler som går upp och ner för att hålla kvar värmen längre, men jag vet inte alls hur han tänkt. Eller hur han brukar göra rättare sagt.
 
Istället har vi kikat runt lite på andra värmekällor, och sett en täljstenskamin som verkar passa oss bra. Täljstenskaminer ska hålla värmen lite bättre än en vanlig braskamin då själva täljstenen värms upp och inte svalnar lika snabbt som i braskaminen. TermaTech TT20RS ser ut som de populära Contura-kaminerna i utförandet, den modellen vi kikat på finns i ljusgrått och i mörkgrå/svart och vi har tänkt oss den senare.
 
Är det någon som läser som har någon erfarenhet av täljstenskaminer? Vår avsikt med att köpa täljsten istället för vanlig braskamin är förstås att kunna hålla en jämnare temperatur och att det inte blir kallt så fort elden slocknat.
 

Fredag hela veckan!

Kategori: Allmänt

Fredag igen, visst går veckorna supernsabbt? Imorgon är det dags för Konstnatta och vi har tänkt pricka in Vilhelmsro Gårdscafé och Fyrvaktaren i Stenstorp där Thomas ställer ut sina fina tavlor. Pratade även med Emelie om att göra en avstickare in till mina gamla domäner och spana in barnkläder i retrostyle i Balltorp. 
 
Ikväll eller imorgon förmiddag ska vi även kolla på en bil. Jag har bytt med brorsan för närvarande och igår kom vi inte en meter hemifrån då bilen inte startade. Får gå ut nu igen och se om det kan vara någon ändring, vi skulle hjälpa farfar och farmor att köra ett skåp igår, och då draget inte har elektroniken inkopplad på vår nya Volvo så skulle vi ta brors bil, men icke. Vi får hoppas att vi får igång den idag eller att de hittar en annan bil med drag, då skåpet skulle hämtas senast idag helst.
 
Nu ska jag ut och mäta lite nivåer här i skog och mark. Hehe.

Kort om nu.

Kategori: Allmänt

Nu är veckans måste ses på tv gjorda. Gud vilken konstig mening, men iallafall! Hollywoodfruarna med Gunilla och hennes helvetiskt konstiga sätt igår och idag Bonde söker fru :) 
 
Gött. Snart ska jag göra natt, kollar klart på Trinny & Susannah stylar om Sverige. Spännande ;)
 
 
Kollade bland gamla bilder för att se vad som hände för exakt ett år sedan,
tydligen köpte jag vår vardagsservis :)