malinkraft.blogg.se

Preggolista v.35

Kategori: Allmänt

Jag tjyvade en lista av Stina, hon fyllde i den när hon var typ lika långt gången som jag, och jag har ju faktiskt inte fyllt en lista på attans länge ;) Hursom, den handlar om allehanda saker som har med graviditeten att göra, imorgon går jag in i vecka 35, ynka fem veckor kvar till BF! *shiiiet*
 
Illamående: Jag har inte mått så jätteilla egentligen, inte om jag jämför med innan då jag kunde må illa när jag var hungrig, åt mat och sen mådde illa för att jag var mätt. Illamåendet var typ bara borta under den tiden jag gick från att sluta vara mätt tills jag blev hungrig igen. Irriterande. Hursomhelst, jag kan nog räkna spyorna på ena handens fingrar vilket känns rätt okej. Illamåendet har heller inte kommit enbart på morgnar som man tror att det är för alla, utan det kunde komma en släng på kvällen, när jag jobbade senskiftet tex. Det finns ju de som har det betydligt värre!
 
Ryggen/bäcken: Inga besvär än så länge! Förutom att det är bökigt att stå vid diskhon och tex skala potatis. Häromnatten fick jag ont hur jag än låg, men det var mer uppåt nacken och gick över sen så det var nog bara att jag låg fel, i alla ställningar hehe.
 
Muskelkramp: Hell to the yeah. Flera gånger per natt får jag kramp i vaderna, men jag har blivit expert på att parera det. Varje gång jag vänder mig eller sträcker på benen så får jag kramp, i bägge vaderna. Men det är faktiskt bara en gång som jag fått sätta mig upp och bända upp foten så vadmuskeln sträcks, det vill ju till att man häver krampen snabbt för fysatan vad ONT det gör om det verkligen sätter sig! Huvva.
 
Åderbråck: Inget än så länge, har nåt lila märke sedan innan på vänstra vaden. Jag lär väl dock ångra att jag inte använt stödstrumpor så frekvent utan mestadels då jag jobbade senskiften på tio timmar, då åderbråck ligger lite i generna... Jag vet vad jag har att vänta i framtiden. Får ta det då, ehh.
 
Bristningar: Det finns allt några nya strax ovanför naveln, inte precis över utan lite åt sidorna, men det är inget jag stör mig på. Min mage ser ut som ett slagfält efter min operation så det är liksom inte så mycket som sabbas i mina ögon!
 
Täppt i näsan: Inte hela tiden men någon gång har jag känt mig lite täppt utan att vara förkyld i övrigt. Jag snarkar dock, kanske tillochmed mer än vanligt? Två gånger tidigt i måndags morse vaknade jag nämligen av min egen snarkning. Stackars Anders....
 
Tandkött: Har inte märkt av någon skillnad alls.
 
Hy och hår: Under första halvan av graviditeten fnös jag åt varenda textrad där det stod att man strååååålade när man var på tjocken. Icke! Kände mig grå och trist. Jag ser dock inte ut som ett härke så helt katastrofalt är det ju inte. Det enda jag kan klaga lite på är att jag fått pigmentfläckar i ansiktet, lagom snyggt att det ser ut som om man odlat en mustasch när det i själva verket är huden som ändrat kulör. Nä, fy.
 
Viktökning: Gick ner tre kilo i början, sen har jag ökat 10-12 därifrån. Vad ska man säga?
 
Trötthet: Mycket trött i början, började käka Niferex i vecka 15 och då blev det bättre, så järnbrist hade säkert lite med det att göra. Nu blir jag lätt trött och lätt ansträngd, att dammsuga är lite av en pärs så jag får ta lite pauser, genomsvett, och sen fortsätta.
 
Ömma bröst: I början, då gjorde det ont på vägen till jobbet på morgonen när det var kallt, haha. Ouch! Men det gick över nånstans efter tre månader.
 
Navel: Möjligtvis lite grundare än innan, annars ingen direkt förändring alls. Tror inte det blir nån utåtnavel här inte!
 
Svullnader: Jag använde ju stödstrumpor på jobbet när vi gick de långa passen, det räddade fötterna och benen många kvällar kan jag säga, de dagar jag inte hade strumporna på hade jag läckra fördjupningar i vristerna. I övrigt har jag inte känt mig så svullen alls, det kanske kommer nu de sista veckorna? En gång för två veckor sen när jag promenixade med Ammelie, Meja och Anna-Lena i två timmar så kände jag stickningar i händerna och ett behov av att krama/sträcka fingrarna, ni vet.
 
Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Har aldrig varit speciellt frusen av mig, men nu är jag väldigt varm. Täcke är överdrivet, strumpor är överdrivet, byxor behöver man inte ha och inte långärmat heller. Nu smyger sig hösten på och då ser det kanske konstigt ut att fortsätta gå i flipflops?
 
Sammandragningar: Jag tror inte att jag känt någon, livmodern kommer vara totalt ovetande om vad den ska göra på förlossningsdagen.
 
Sömnproblem: Jag har drömt en hel del konstiga grejer, helt klart. Men problem att sova har jag inte, jag somnar som jag ska och jag sover till antingen 2-3 eller 4-5 då det är dags för pissepaus. Klarar mig med max två nattliga toabesök så det känns okej, även om jag ofta känner mig pissenödig igen i samma sekund som jag trycker på spolknappen. Imorse vaknade jag ju dock kvart i sex, men det kanske är lika bra att vänja sig? :)
 
Lukt: På jobbet slipade de betonggolv en period, det luktade vedervärdigt. Jag har nu mest problem med stekt mat, bacon, korv, kött whatever. Det luktar blä. Anders brukar steka i olivolja dessutom vilket jag aldrig brukat göra, det tycker jag luktar härsket, spelar ingen roll om jag köpt en ny flaska, det luktar skit.
 
Matbegär: Jag kan nästan sälla mig till gruppen som tycker att cravings är en ursäkt för folk att få äta vad de vill. Jag kunde inte se mig själv härja på Anders mitt i natten efter hallonbåtar, äpplen, mintpastiller eller bakpulver. En dag var jag jäkligt sugen på milkshake dock så det behovet fick jag stilla dagen därpå, but hey! Vem blir inte sugen på milkshake någon gång? Det behöver man inte vara på smällen för! :)
 
 
 
V. 23+6
 

KOMMENTARER:

  • Stina säger:
    2012-08-31 | 21:36:35
    Bloggadress: http://meandmine.blogg.se

    Ååh. Jag ska skriva ut mina svar o ha för att plocka fram om många år. Och göra en ny när nästa knodd kommer, för att jämföra. Kan ju bli en helt underbar graviditet till skillnad mot den här. Hoppas! Jag har sagt det tuuusen ggr nu, tacka fan för belöningen man får!! :) Du är så finer m maggen :) å snart är bebben här! En tös, 3680g, 51cm, bf+4

    Svar: Smart idé! Som Malin skrev så glömmer man ju så himla fort. Jag har varit förskonad från större smörtor under hela perioden fram till nu så nästa gång (om man är så lycklig) blir kanske en riktigt mardrömsgraviditet för min del hehe. Ingen är ju den andra lik säger dom som vet! :) Åhhh, tror du det blir så! Vad roligt! Inte med bf+4 dock ;) Haha!
    Malle

  • Malin säger:
    2012-09-01 | 08:30:46
    Bloggadress: http://Graboliv.blogg.se

    Vad lustigt. Igår gick jag och en kompis och pratade om att man så väldigt fort glömmer hur det var att vara gravid. Det enda man tänker var att - det var lite jobbig den sista månaden. Men nu när jag läste din lista kom allt tillbaka till mig och då kom jag på hur jag absolut inte gillade att vara preggo :) inte lång tid kvar nu kompis, snart kommer belöningen :) kämpa på!!

    Svar: Haha, ja jag kan tänka mig att det är så! Första tiden är ju nästan svårt att minnas nu och ännu är ju vår knodd inte ute... Sen tar väl kroppen bort det värsta med både graviditet och förlossning när bebisen kommit ut för att man inte ska bli skraj att skaffa fler barn ;) Ja, nu är det inte lång tid kvar, fem veckor! Spännande! :)
    Malle

  • Mli säger:
    2012-09-01 | 10:17:34
    Bloggadress: http://Litenstjerna.blogg.se

    Så fin! Den där halsbrännan verkar jobbig du, blir det en bebbe med mycket hår då tror du? PoK

    Svar: Tack :) Ja, den är en bitch men det är uthärdligt iaf, det går ju över sen ;) Jag har också läst att om man har mycket halsbränna har bebisen mycket hår, men vem vet. jag hoppas att hårväxten kommer efter Anders gener och inte mina :D Pusskram!
    Malle

  • Stina säger:
    2012-09-01 | 20:49:59
    Bloggadress: http://meandmine.blogg.se

    Jag tror inte på nåt sånt där skrock, typ halsbränna-mkt hår, tar mammas skönhet-en tös.. Osv, men halsbrännan från helvetet hade jag och möe hår blev det :) det blir kanske ruffsituffsig tös då :)

    Svar: Nej, jag läste en undersökning nån gjort med alla de här skrönorna, hög eller låg mage, bred eller bara utåtmage, fint hår fult hår, hjärtslag över 140 eller under 140, mer hår på benen eller inte osv osv. Det var typ 50/50 på allting så det kan nog bli precis hursomhelst med det där :)
    Malle

Kommentera inlägget här: