malinkraft.blogg.se

TermaTech TT20RS

Kategori: Allmänt

Jag trodde att det var många gångar i kakelugnen som satt uppe innan, men Anders säger att det bara var en enda rökkanal uppåt, vilket är lite fusk i en kakelugn då det inte alls ger samma värme som om det vore flera. Jag pratade med en kakelugnsmakare här i trakten under sommaren, och då räknade jag med att man byggde upp den på riktigt sätt, med flera kanaler som går upp och ner för att hålla kvar värmen längre, men jag vet inte alls hur han tänkt. Eller hur han brukar göra rättare sagt.
 
Istället har vi kikat runt lite på andra värmekällor, och sett en täljstenskamin som verkar passa oss bra. Täljstenskaminer ska hålla värmen lite bättre än en vanlig braskamin då själva täljstenen värms upp och inte svalnar lika snabbt som i braskaminen. TermaTech TT20RS ser ut som de populära Contura-kaminerna i utförandet, den modellen vi kikat på finns i ljusgrått och i mörkgrå/svart och vi har tänkt oss den senare.
 
Är det någon som läser som har någon erfarenhet av täljstenskaminer? Vår avsikt med att köpa täljsten istället för vanlig braskamin är förstås att kunna hålla en jämnare temperatur och att det inte blir kallt så fort elden slocknat.