malinkraft.blogg.se

Sjukhusbesök

Kategori: Allmänt

Signe vaknade första gången vid femtiden idag, jag tyckte att det var något för tidigt så vi bytte blöja sen gick vi och la oss i sängen igen. Snarkesnark, hade ställt om klockan på kvart i sju men vaknade halv sju när Anders vaknade och smög upp.
 
Jag hann inte med allt på min lista igår, så jag har lite att stå i nu på morgon innan gästerna kommer :) Vi blev något sinkade igår i planeringen förstår ni. I förrgår upptäckte vi att Signe hade svårt att vrida huvudet åt höger, hon verkade stel i nacken men inte märkbart smärtpåverkad av det, bara begränsad. Plus att hon var så hiskeligt gnällig från kvällen innan och under praktiskt taget hela onsdagen.
 
Efter telefonkontakt med 1177, Barnmottagningen och BVC fick vi till slut en läkartid i stan vid två igår. Provtagningar visade att snabbsänkan var fullt normal, men att det var en liten förhöjning av vita blodkroppar. Det tyder på att det finns en inflammation någonstans i kroppen  och troligtvis då i lilla nackmuskeln som läkaren kände var lite stelare på ena sidan. BVC sa innan att när det är tänder på gång kan lymfkörtlarna i halsen svullna men något sådan kände hon inte så det fick vi utesluta. Förutom sänkan och testet med blodkropparna ska vi göra en urinodling och så har de skickat in blod för glutenprov och ämnesomsättning. Superduktig var hon iallafall under provtagningen och skrek inte ens när sköterskan tog hela tre rör med blod från lilla fingret, duktig tjej! :)
 
Signe planar fortfarande i vikten och går inte upp så mycket som hon "borde", vi får väl se om proverna visar något avvikande. Vi har ju även fått öka dosen lactulos till 5+5 istället för dosen för hennes ålder 2,5+2,5 och det har inte alls gjort verkan vilket känns trööök. Jag införskaffade en ny dos med Semper magdroppar, något vi inte använt sedan hon var ett par veckor och kanske gör den skillnad nu? Förra gången tyckte jag inte den märktes alls. Hoppas verkligen att lilla magen blir bättre snart! En positiv grej är att hon under gårdagen iallafall åt ordentligt, för att vara hon hehe. Lilla snutt ♥
 
 
 
 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Liza säger:
    2013-06-22 | 19:31:09
    Bloggadress: http://noliz.blogg.se

    Nämen det låter inte kul! Hoppas det ordnar sej med lilltjejen!

Kommentera inlägget här: